Tan Bun Skrati

Ambachtelijke chocolade uit Suriname

Tan Bun Skrati maakt echt Surinaamse chocolade en traditionele skrati. Pure repen met hoge percentages van 72% tot wel 100%. Tree to bar, van boom tot reep.

De bomen groeien in Wanica en Saramacca, de fine flavour cacao wordt in Paramaribo verwerkt tot repen en skrati voor chocolade drank. Met minimale processing, voor een maximaal oorspronkelijke smaak.

Tan Bun Skrati Producten

Het verhaal achter Tan Bun Skrati

Ellen Ligteringen en Rutger Lem maken sinds 2010 Surinaamse cacao en chocolade onder de naam Tan Bun Skrati. Hierbij borduren ze voort op de traditie van het skrati maken, die Ellen nog via haar moeder en oma kent. Het goede van vroeger is behouden, maar naar hedendaagse standaarden gebracht. Pure natuurcacao zonder toevoegingen dus, in een frisse verpakking. Hun liefde voor het ambachtelijke maakt dat ze ‘bovenop de boon’ willen zitten. Door kleine batches te verwerken blijft er ruimte voor het detail en kunnen ze de mooiste smaken in de cacao naar voren brengen.

Customers Reviews

5/5
Een bijzondere reep! De cacaosmaak komt helemaal tot zijn recht in zijn puurste vorm. Het bijzondere aan deze chocola is de structuur, het is alsof hardere en zachte stukken samen één plak vormen. Dit geeft een heel leuk effect als je erin bijt, het valt in knisperende brokjes uiteen op je tong. Door de pure smaak kun je heel goed zelf nog combineren met een beetje suiker, maar ook met zout kan het lekker zijn. De 100% cacao reep heb ik geraspt over een bananen milkshake, heerlijk!
5/5
Het is Surinaams en het is geweldig lekker!!!
In de 100% puur chocoladereep zit geen suiker, dus perfect voor mijn koolhydraatarmdieet. De 80% & 74% pure chocoladereep van Tan Bun Skrati neem ik als een tussendoortje.....(vooral als ik even een kleine 'sugar rush' heb;-)) Stilt in ieder geval mijn lekkere trek en is een goed alternatief voor een gezonde lekker trek.
Ga zo door!

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.