Surinaamse Super Food
tea, chocolate & more

Surinaamse thee kennismakingspakket

thee soorten uit Suriname

Suriname is rijk aan medicinale planten en boomsoorten. Er wordt van deze planten en boomsoorten diverse soorten thee gemaakt. Deze thee varianten worden gedronken met name voor de krachtige medicinale werking of worden in rituelen gebruikt.

Wij hebben uit de vele Surinaamse kruidentheeën een selectie van 5 verschillende biologisch geteelde thee soorten gemaakt. Allemaal met een mooie afdronk en prettige smaak. Daarnaast hebben deze theesoorten allemaal een gezonde & heilzame werking.  

Moringa, Marva, Marva-Moringa mix en Zuurzak zijn momenteel de theesoorten die het Surinaamse bedrijf N.V. VCM op biologisch verantwoorde wijze (onbespoten en zonder toevoegingen van conserveringsmiddelen) verbouwd en verwerkt tot het uiteindelijke product op hun plantages. 

De cacao thee wordt door Tan Bun Skrati, dé chocolade makers uit Suriname, geleverd. Deze thee, gemaakt van de cacaoboonschillen, is net zoals de andere thee soorten een zeer gezonde thee variant. 

Alle thee soorten worden geproduceerd met minimale processing, voor een maximaal oorspronkelijke smaak.

tea, chocolate & more

Het verhaal achter Verenigde Cultuur Maatschappijen Suriname (VCM)

De in 1947 opgerichte onderneming N.V. VCM is gevestigd in het distrikt Commewijne, Suriname. Plantage Rust en Werk was voorheen een suikerrietplantage van de Nederlandse snoepgoed onderneming Jamin en werd in 1978 samen met nog 10 andere plantages gekocht door de industrieel dhr René Peter Gustaaf Albert van Alen en zijn vrouw Betsy van Alen-Samuels om er een agrarisch bedrijf op te zetten met export potentie. Plantage Rust en Werk is de thuisbasis van de N.V. Verenigde Cultuur Maatschappijen (N.V. VCM). Het goede van vroeger is behouden, maar naar hedendaagse standaarden gebracht. De verschillende thee soorten worden hier verbouwd en voornamelijk in Suriname verkocht. Maar nu ook via De KuS in Nederland via onze webshop. Wij zijn er trots op dat we nu ook de theesoorten van VCM aan ons assortiment mogen toevoegen. Alweer zo’n mooi super food product uit Suriname.

Het verhaal achter Tan Bun Skrati

Ellen Ligteringen en Rutger Lem maken sinds 2010 Surinaamse cacao en chocolade onder de naam Tan Bun Skrati. Hierbij borduren ze voort op de traditie van het skrati maken, die Ellen nog via haar moeder en oma kent. Het goede van vroeger is behouden, maar naar hedendaagse standaarden gebracht. Pure natuurcacao zonder toevoegingen dus, in een frisse verpakking. Hun liefde voor het ambachtelijke maakt dat ze ‘bovenop de boon’ willen zitten. Door kleine batches te verwerken blijft er ruimte voor het detail en kunnen ze de mooiste smaken in de cacao naar voren brengen.

Customers Reviews

5/5
Een bijzondere reep! De cacaosmaak komt helemaal tot zijn recht in zijn puurste vorm. Het bijzondere aan deze chocola is de structuur, het is alsof hardere en zachte stukken samen één plak vormen. Dit geeft een heel leuk effect als je erin bijt, het valt in knisperende brokjes uiteen op je tong. Door de pure smaak kun je heel goed zelf nog combineren met een beetje suiker, maar ook met zout kan het lekker zijn. De 100% cacao reep heb ik geraspt over een bananen milkshake, heerlijk!
5/5
Het is Surinaams en het is geweldig lekker!!!
In de 100% puur chocoladereep zit geen suiker, dus perfect voor mijn koolhydraatarmdieet. De 80% & 74% pure chocoladereep van Tan Bun Skrati neem ik als een tussendoortje.....(vooral als ik even een kleine 'sugar rush' heb;-)) Stilt in ieder geval mijn lekkere trek en is een goed alternatief voor een gezonde lekker trek.
Ga zo door!

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights