Matoekoe

Matoekoe vrolijke kunst
uit Suriname

Matoekoe is een instelling voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Lelydorp, Suriname. Er is een bijzondere samenwerking met de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo, waar elke week 6 pupillen heen gaan. De opbrengst van de werken van deze ‘Opu Ai’ (open je ogen) studenten gaat naar Matoekoe, voor vervoer naar de stad, lesmaterialen, onderhoud en nog veel meer. Door jouw aankoop van de Matoekoe kunst en andere producten zorg je ervoor dat de Matoekoe leerlingen en Opu Ai studenten zich kunnen blijven ontwikkelen.

Matoekoe Producten

Het verhaal achter Matoekoe

Matoekoe is een antroposofische instelling voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Lelydorp, Suriname. Dagelijks krijgen bijna 60 kinderen er onderwijs en dagbesteding, waarvan er 15 ook intern verblijven. De kleinsten gaan naar klasjes voor aangepast onderwijs en de grotere naar de werkplaatsen die Matoekoe rijk is: een kaarsentrekkerij, een pottenbakkerij, een tuinderij, een textielwerkplaats en een papierwerkplaats waar papier van bananenstam wordt gemaakt. Prachtig handvervaardigd papier met een mooie ruwe uitstraling waar de Matoekoe pupillen prachtige tekeningen op maken.

Customers Reviews

5/5
Mijn kinderen (4 & 7 jaar) zijn dol op de schilderkunsten van Matoekoe. Ik heb in beide kinderkamers leuke vrolijke schilderijen van Matoekoe hangen. Elke avond kan ik weer een ander leuk verhaaltje vertellen over deze tekeningen. Je raakt nooit uitverteld, de schilderijen spreken erg tot je verbeelding. En......je steunt met je aankoop enorm Stichting Matoekoe. Fantastische organisatie.
5/5
Stichting Matoekoe is een héle bijzonder organisatie die gelooft in het kind! Onder begeleiding worden kinderen met een beperking creatief ontwikkeld en komen er hele mooie verrassende producten tot bloei. Door deze producten te kopen ondersteunen wij deze kinderen hun creativiteit te blijven uiten.

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights