Blakka Tarra

Blakka Tarra De Rechter

Blakka tarra
outsider street art

Outsider Street Art, kunst van de straat. Dagelijkse stadstaferelen. Het zijn snapshots uit het leven, momenten die je herkent en je laten glimlachen. Festivals, op de pont, in het stadion, op de markt, familie feestjes, eigenlijk kan het van alles zijn. Zo kun je het werk van Blakka Tarra het beste omschrijven! 

Blakka Tarra schildert voornamelijk op karton of ander door hem gevonden materiaal. Hij portretteert normale hedendaagse bezigheden, mensen, beroepen, kledingstukken en vaak ook schoenen op een mooie bijna primitieve manier. Prachtige, door eenvoud, opgetekende taferelen in zijn puurste vorm. 

Blakka Tarra Creations

Het verhaal achter Blakka Tarra

Blakka Tarra, de naam waaronder schilder Ginio Elstak zijn werk aan de wereld toont, wordt geboren in 1956 in Paramaribo, Suriname. Hij is 12 jaar als hij met zijn familie emigreert naar Amsterdam-Noord. Hier gaat hij naar de eerste klas van Scholengemeenschap Noord. 

GdK_BlakkaTarra_Shadow_180x154

Het schilderen pakt Blakka Tarra op in 2016 als hij thuis komt te zitten met een burn-out. Sindsdien schildert hij non-stop. Aanvankelijk op papier en doek, later op karton en andere materialen die hij op straat vindt. Tegenwoordig ligt er overal zoveel karton dat hij met zichtzelf heeft afgesproken niets mee te nemen buiten een straal van 300 meter van zijn huis.

Autodidact Blakka Tarra laat zich inspireren door de filosofie van de Amerikaanse kunstenaar Kerry James Marshall. Deze schilder herkende zichzelf niet in de werken die hij in musea tegenkwam. Vanaf dat moment maakte Marshall het zijn missie om kunst van kleur onder de aandacht te brengen.

Customers Reviews

5/5
Het werk van Blakka Tarra is verfrissend & out of the box. Zijn primaire schilderingen op karton, canvas en tegels dragen emotie & humor uit. Dagelijkse taferelen en diepere betekenissen in levendige kleuren. Maria
De nu al zó herkenbare stijl van BLAKKA TARRA is ontroerend en roept emotie op!
5/5

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.