Blakka Tarra

Selfish Selfies

Blakka tarra
ART BRUT street art

ART BRUT Street Art, kunst van de straat. Dagelijkse stadstaferelen. Het zijn snapshots uit het leven, momenten die je herkent en je laten glimlachen. Festivals, op de pont, in het stadion, op de markt, familie feestjes, eigenlijk kan het van alles zijn. Zo kun je het werk van Blakka Tarra het beste omschrijven! 

Blakka Tarra schildert voornamelijk op karton of ander door hem gevonden materiaal. Hij portretteert normale hedendaagse bezigheden, mensen, beroepen, kledingstukken en vaak ook schoenen op een mooie bijna primitieve manier. Momenten die Ginio Elstak aka Blakka Tarra met de telefoon in heeft vastgelegt en daarna op karton of ander voorhanden materialen met de penseel vereeuwigd.  Prachtige, door eenvoud, opgetekende taferelen in zijn puurste vorm. 

Blakka Tarra heeft in 2022 en 2023 diverse keren geëxposeerd.  Zijn eerste solo expositie bij Pexpo (Kunst van de Straat) in  2022 in Amsterdam Noord, heeft het startsein gegeven voor diverse solo en groepsexposities. Voorjaar & Najaarssalon in het Vrijpaleis Amsterdam, 2022/2023, Hybrid Culture, september 2023 https://www.hybridcultures.org/1451483_blakka-tarra-ginio-elstak, Art Brut Biennale Hengelo 2023 https://www.artbrutbiennale.nl/ en van 1 december tot en met 28 janauri in Pexpo, expo Wonderen https://pexpo.nl/our-portfolio/wonderen/

Ginio Elstak aka BLAKKA TARRA – EXPO SURINAME SUNNY SIDE UP! 31 mei, 1 & 2 juni 2024 bij Buurtboerderij Ons Genoegen Amsterdam

‘Me, Myself & I‘ – een wereld vol selfish selfies

Ginio Elstak aka Blakka Tarra belicht een reeks selfies van o.a. hemzelf en gaat graag met de bezoeker in gesprek wat een selfie over jezelf zegt. Vroeger maakte elke gerenommeerd kunstenaar een zelfportret. Nu maakt iedereen selfies. Maakt dat je ijdel of is het een menselijk eigen om jezelf te vereeuwigen.

 

Blakka Tarra kunst

Het verhaal achter Blakka Tarra

Blakka Tarra, de naam waaronder schilder Ginio Elstak zijn werk aan de wereld toont, wordt geboren in 1956 in Paramaribo, Suriname. Hij is 12 jaar als hij met zijn familie emigreert naar Amsterdam-Noord. Hier gaat hij naar de eerste klas van Scholengemeenschap Noord. 

ART BRUT Street Art Kunstenaar Blakka Tarra

Het schilderen pakt Blakka Tarra op in 2016 als hij thuis komt te zitten met een burn-out. Sindsdien schildert hij non-stop. Aanvankelijk op papier en doek, later op karton en andere materialen die hij op straat vindt. Tegenwoordig ligt er overal zoveel karton dat hij met zichtzelf heeft afgesproken niets mee te nemen buiten een straal van 300 meter van zijn huis.

Autodidact Blakka Tarra laat zich inspireren door de filosofie van de Amerikaanse kunstenaar Kerry James Marshall. Deze schilder herkende zichzelf niet in de werken die hij in musea tegenkwam. Vanaf dat moment maakte Marshall het zijn missie om kunst van kleur onder de aandacht te brengen.

Customers Reviews

5/5
Het werk van Blakka Tarra is verfrissend & out of the box. Zijn primaire schilderingen op karton, canvas en tegels dragen emotie & humor uit. Dagelijkse taferelen en diepere betekenissen in levendige kleuren. Maria
5/5
De ironische laag die in zijn alter ego Blakka Tarra (letterlijk: zwart als teer) schuilt, zit ook in de werken: schijnbaar losjes, onbekommerd en grappig acteren de werken als kleine opnamen van een maatschappij waarin ongelijkheid heerst. Raymond Cuijpers - Hybrid Cultures
https://www.hybridcultures.org/

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights