Over Ons

Gallery De KuS is unstoppable

Annette Doorduijn-Bijman, de oprichtster van Gallery De KuS, werd toen ze voor het eerst in 2007 voet op Surinaamse bodem zette, gegrepen door het land. ”Alsof ik in een warm bad terecht kwam.” De schoonheid van het landschap, de vriendelijke mensen, maar bovenal werd ik geraakt door de enorme mooie natuurlijke materialen die het land biedt en wat er allemaal mee gemaakt kan worden. Aarde, klei, riet, hout, bomen, zaden, vruchten, cacao! En wat is er een ongelooflijk talent in Suriname aanwezig. Kunstenaars, fotografen, designers, sieraden ontwerpers, vakmensen, schrijvers, dichters…….te veel om op te noemen.

Binnen de kortste keren, en na een nieuwe research trip van 3 maanden in 2009, werd Gallery De KuS in 2010 opgericht. Gallery De KuS werd een platform voor bovengenoemde groep mensen. Talenten die samen kwamen, ‘out of the box’ producten met elkaar gingen ontwerpen en dit via verkoop events aan het groter publiek toonden voor verkoop. Deze events die vaak een weekeinde lang achterin de stadstuin werden georganiseerd waren altijd druk, gezellig en zeer goed bezocht.

Al snel moest er uitgeweken worden naar een grotere locatie. De KuS streek neer aan de Aukalaan in de residentiele wijk UITVLUGT. Boven werd De KuS ART B&B gestart voor de creatieve nieuwsgierige reiziger & de vele ‘artist in residence’ verbleven daar enkele weken tot maanden. Beneden was de winkel Galerie De KuS. Eens per maand werd de tuin omgetoverd tot een verkoop event met wisselende thema’s. Fabulous Furniture, De KuS goes Vintage, Back to Business, LAZY NIGHTS, VINTAGE FURNITURE, De KuS goes Leisure, LIFE IS A PICKNICK……. Altijd met eten, drinken & onze house Djazz_C mocht ook nooit ontbreken.

De KuS tuin werd ook vaak afgehuurd voor grote feesten of beschikbaar gesteld voor evenementen zoals Suriname Fashion Week en er werden vaak lezingen georganiseerd door o.a. Urban House Suriname, een stichting die zich inzet voor creatieve entrepreneurs.

Begin 2019 sloot Gallery De KuS en ART B&B De KuS haar deuren in Suriname.

Maar De KuS is UNSTOPPABLE…..want amper 2 jaar later heeft Gallery De KuS een online doorstart gemaakt. Een nieuwe website met webwinkel waar een palet aan prachtige Surinaamse producten te koop zijn. Allemaal 100% handgemaakt in Suriname en/of door Surinamers. Gallery De KuS blijft hiermee goede doelen steunen zoals Stichting Matoekoe & Unu Pikin, maar ook startende creatieve ondernemers, kunstenaars & crafters helpen een bestaan op te bouwen. Door jouw aankoop steun je natuurlijk ook de Surinaamse kunst & craft sector en dat is nu meer dan ooit hard nodig!

 

We nodigen je uit om onze nieuwe frisse vrolijke webshop te bezoeken
en wensen je veel shop plezier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties,
expo’s en virtuele verkoop events.

Geverifieerd door MonsterInsights