Warda Marica

Sieraden met een 'edgy look'
dat ís Warda Marica Jewelry

Het werk van Warda Marica Jewelry typeert zich als volgt: een centraal stuk in zilver of goud, vaak gecombineerd met natuurstenen. Warda smeedt in haar eigen karakteristieke stijl.

Het stuk in het edelmetaal heeft vaak een ‘edgy look’, wat ook haar handelsmerk is geworden. Daardoor krijgt het werk het typische Warda Marica karakter. Ze durft ook andere materialen te gebruiken in haar sieraden zoals papier, postzegels, gerecycled plastic zakken, koperdraad en textiel.

Ze wil dat haar juwelen deel uitmaken van de klanten. Soms kan een sieraad opvallend zijn en vaak is dat dan ook de juiste weerspiegeling van het karakter van die persoon. Zoals Warda het zelf uitlegt: ‘de creaties zijn bedoeld voor iedereen, maar speciaal voor jou!’ Alle Warda Marica juwelen zijn handgemaakt in haar eigen atelier.

Warda Marica Producten

Het verhaal achter Warda Marica

In een zin zeggen wie er achter het merk Warda Marica Jewelry zit, is haast onmogelijk. Deze creatieve dame is enorm veelzijdig en ook nog vaak op meerdere vlakken actief. Warda is naast sieradenontwerpster ook fashion director ‘Suriname Fashion Week’. Daarnaast verzorgt ze ook expo’s, evenementen, workshops en geeft ze vaak lezingen. Warda is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. In 1995 verruilde ze tijdelijk Suriname voor België. Te midden van diamantstad Antwerpen ging haar creatieve hart nog sneller kloppen en volgde daar de opleiding juwelier-edelsmid. In 2009 studeerde zij af als aspirant-edelsmid. De jaren daarna bleef Warda workshops en korte opleidingen volgen om het vak nog beter onder de knie te krijgen.
Warda_Marica_atwork
Warda werkt en experimenteert vaak met verschillende materialen. Postzegels, gerecycled plastic zakken, koperdraad, rubber, emaille. Als juwelen ontwerpster ziet zij zich als een kunstenaar die haar verhalen vertelt via sieraden. En nog mooier wordt het verhaal als het een gepersonaliseerd ontwerp is. Want dat doet Warda Marica Jewelry ook.

Customers Reviews

5/5
Super blij met de ringen van Warda Marica. Ik voel me echt helemaal compleet. Ze passen allemaal precies, precies, precies!!!! Echt Warda, ik ben echt tevreden!
5/5
Ik draag elke dag van Warda’s collectie. Bedankt voor onze prachtige trouwringen

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.