Etchica Voorn

dubbelbloed het beste van twee culturen

De pijn is scherp en snijdend als mijn oudere Surinaamse nicht zonder enige aanleiding haar naaldhak in mijn rug plant.
‘Je moet niet denken dat je beter bent omdat je wit bent.’
Ik ben tien jaar en begrijp er niets van. Ze heeft haar punt gemaakt en het doet zeer.

Etchica is een dubbelbloed, kind van een Surinaams-creoolse vader en een Nederlandse moeder. Lang is zij zich niet bewust van haar moksi, haar gemengde afkomst. Als opgroeiend meisje is zij onwetend en naïef, als twintiger onbekommerd met een twist van verwarring. Pas na de geboorte van haar zoon op haar dertigste wordt zij nieuwsgierig naar haar dubbele achtergrond.

Dubbelbloed is het autobiografische verhaal van ondernemer, blogger en schrijver Etchica Voorn. In haar boek beschrijft zij vanuit haar bi-raciale achtergrond haar zoektocht naar de eigen identiteit.

 

Etchica Voorn Producten

Het verhaal achter Etchica Voorn

Etchica Voorn (Amsterdam, 10 januari 1963) is ondernemer, schrijver en blogger.

In maart 2016 besloot zij haar bedrijf Talentroom.eu na negen jaar op een laag pitje te zetten om inspiratie op te doen voor een volgende stap in haar werkende leven. “Lekker op mijn blote voeten lopen voordat ik nieuwe schoenen aantrek” was haar gevleugelde uitspraak. 

Een jaar blote voeten tijd heeft geleid tot een nieuwe Talentroom waarin koken en coachen, gastvrijheid en last but NOT least, schrijven de hoofdrol spelen.

Etchica_Voorn_Dubbelbloed_Gallerydekus

Voorn heeft gewerkt aan “Dubbelbloed”, een autobiografisch verhaal over haar leven als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. In haar boek beschrijft zij haar culturele en persoonlijke zoektocht naar haar identiteit als dochter uit een bi-raciale relatie. Haar debuut verscheen 3 september 2017 bij uitgeverij ‘In De Knipscheer’. Voorn zegt hierover: “Al een tijd terug wist ik dat ik hierover wilde schrijven. Toen ik eenmaal begon, stroomde het verhalen. In 2015 dacht ik dat het boek klaar was. Onverhoeds kwam er een innerlijk spannend proces op gang wat duidelijk maakte dat ik nog een weg te gaan had. Ik hoop dat het ogen opent, herkenning en vooral veel plezier oplevert”.

Customers Reviews

5/5
In één ruk uitgelezen. Wat een indrukwekkend boek.» – Hilmar Mulder (hoofdredacteur Libelle)
5/5
Wat een goed en fijn boek is 'Dubbelbloed'. Elk hoofdstuk is een verhaal op zichzelf en al lezende neemt Etchica je mee op haar zoektocht naar haar Surinaamse roots. Ik kende 'brasa's' en 'tjoeri's', maar wat een 'wasi' is en wat 'blauwsel' doet, wist ik niet. Niet alleen daardoor was het een leerzaam boek. Haar ervaringen met racisme en discriminatie vond ik confronterend en pijnlijk en daardoor belangrijk om te lezen en van te leren. En hoewel ik geen dubbelbloed heb, vond ik haar verhaal ook herkenbaar: zoeken naar een thuis, waar hoor je bij, wie ben je? Dubbelbloed is een aanrader voor iedereen.
5/5
'Dubbelbloed' is een regelrechte 'page turner', het leest als een trein. Het ontroerd je en tegelijkertijd lig je dubbel van het lachen. Etchica beschrijft haar verhaal levensecht! Een aanrader, het opent voor de zoveelste keer weer je ogen.

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights