Inïrï

Inïrï Inheemse Sieraden uit Suriname

eco sieraden gemaakt door
TrIo & Wayana vrouwen uit Suriname

 

INÏRÏ is het merk van eco vriendelijke sieraden gemaakt door de Trio & Wayana inheemse vrouwen uit Zuid Suriname.  

INÏRÏ betekent erfgoed. Om deze INÏRÏ, het erfgoed, te behouden heeft Amazone Conservation Team Suriname (ACT) een project opgezet om de gemeenschappen in het Surinaamse Amazone gebied duurzame alternatieve inkomsten te laten genereren. 

Samen met een bekend Surinaams juweliersbedrijf werden deze Trio & Wayana vrouwen opgeleid om sieraden te ontwerpen waar traditioneel vakmanschap, eco friendly materialen gecombineerd worden met hedendaags design. Het is nu een exclusief merk dat de kracht en trots van deze gemeenschappen uitstraalt.

INÏRÏ onthult de schoonheid van de natuur en geïnspireerd door de perfecte creaties van de natuur, de prachtige vormen en kleuren die soms diep verborgen zijn in het Regenwoud. INÏRÏ onthult deze schoonheid van de natuur en is exclusief ontworpen door vrouwen van Pelelu Tepu, Apetina, Curuni, Kwamalasumutu en Sipaliwini.

Inïrï producten

Het verhaal achter Amazone Conservation Team

In de dunbevolkte en ongerepte bossen, in de hele zuidelijke helft van Suriname, heeft Amazone Conservation Team al jarenlang een langdurige samenwerking met de plaatselijke inheemse bevolking. Hun grondgebied omvat belangrijke delen van de waterscheidingen van onder meer de Curuni-, Tapahony- en Lawa-rivieren. Het gebied maakt deel uit van het oude Guyana-schild, een gebied met zeldzame diersoorten en de unieke tafelbergen die tepuis worden genoemd.

ACT werkt in centraal Suriname ook samen met andere traditionele volkeren, die afstammen van Afrikanen die de slavernij ontvluchtten door de omringende bossen in te vluchten. Hun territoria liggen langs de wilde en grondstofrijke rivieren van het binnenland, waaronder de Suriname, Saramacca, Marowijne en Tapahony.

Trio en Wayana inheemsen 

Wij danken Christio Wijnhard van Busi Taki  dat we de aflevering  Mode versus het Bos op deze pagina mogen delen. Hij legt uit hoe waardevol het bos voor de Trio en Wayana inheemsen is, waar en hoe de sieradenlijn Inïrï is ontstaan. 
 
Door de verkoop van Inïrï sieraden dragen we serious bij in het onderhoud van deze groep vrouwen. Help jij hen ook door deze sieraden te dragen?
 
Veel organisaties zetten zich in voor de bescherming van het Amazone regenwoud. Amazon Conservation Team Suriname zet zich op een unieke wijze in voor de bescherming van onze  natuur door een jarenlange samenwerking onze inheemse volkeren in het zuiden van Suriname.

 

Customers Reviews

5/5
Ik ben grote fan van de sieraden van Inïrï al sinds Gallery De KuS deze tijdens events in Suriname verkocht. Wat een vooruitgang van de ontwerpen. In een paar jaar tijd zijn de Trio & Wayana met behulp van ACT en Doré echte design kanjers geworden. Chapeau!!!
5/5
Ik heb eerst n paar kleine sieraden van Inïrï gekocht om hen te supporten. Ik vind het geweldig hoe deze inheemse vrouwen sieraden maken volgens en naar traditioneel gebruik en tevens ook de vertaling naar design hebben kunnen maken. Ik ben zo blij met m'n Sunflower necklage, wouw wat een mooie complimenten krijg ik daarmee.
Dank hoor dames!

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights