eco friendly cadeaus

kunst kerst pakket

Eco vriendelijke cadeaus uit suriname

De KuS, Design en Kunst uit Suriname is een platform voor kunstenaars, ontwerpers, fashion/jewelry designers, fotografen. Maar ook voor (creatieve) ondernemers die zich onderscheiden door hun producten op eco friendly te produceren, zoals Tan Bun Skrati (chocolade/cacao producten) en VCM (diverse Surinaamse kruidenthee soorten)

De KuS werkt alleen samen met leveranciers die op verantwoorde wijze produceren, bijvoorbeeld met Stichting Suriname Jaarkalender die net zoals De KuS het concept Giving Back nastreeft.  Of met Amazone Conservation Team (ACT) die via projecten met Trio inheemsen in Zuid Suriname de eco friendly sieradenlijn Inïrï op de markt heeft gebracht.

Hierdoor kunnen wij een mooi palet aan eco friendly producten en vriendelijke cadeaus uit Suriname aanbieden.

Bekijk de mooie Inïrï sieradenlijn van de Trio/Wayana inheemsen uit Zuid Suriname of de Surinaamse Super Food producten zoals thee, chocolade. En natuurlijk de Surinaamse kunstenaars Lloyd Strijder en Ginio Elstak die we actief vertegenwoordigen. Vergeet ook niet de vrolijke Artfortable kunst van Stichting Matoekoe te bekijken. 

Handmade in Suriname eco friendly gifts

Het verhaal achter de Kalebas

Gallery De KuS en Tan Bun Skrati, de Surinaamse chocolademakers hebben een unieke samenwerking. De chocolade van Tan Bun Skrati wordt namelijk al meer dan 10 jaar door ons verkocht. We wilde onze samenwerking verder uitbreiden met nieuwe producten en kwamen op het idee om wat meer met de bijproducten te gaan doen. Cacao groeit namelijk het liefst in een biodiverse omgeving en bij de tuinen van Tan Bun Skrati staan dan ook naast de vele cacaobomen o.a. banaan, mango, koffie, zuurzak, rambutan, cassave en KALEBAS! De kalebassen worden uit de tuinen van Tan Bun Skrati geoogst. Ze hollen de kalebassen vakkundig uit. Verschillende kunstenaars zoals o.a. de jongeren van Matoekoe, Lloyd Strijder en Sioriban beschilderen de kalebassen. Zo ontstaat er weer een prachtig nieuw product uit Suriname. Ook Gallery De KuS streeft naar een zo ecologisch mogelijk & duurzaam bestaan, waar het leven ín en mét de natuur centraal staat.

Het verhaal achter eco sieraden Inïrï

INÏRÏ is het merk van eco vriendelijke sieraden gemaakt door de Trio & Wayana inheemse vrouwen uit Zuid Suriname.  

INÏRÏ betekent erfgoed. Om deze INÏRÏ, het erfgoed, te behouden heeft Amazone Conservation Team Suriname (ACT) een project opgezet om de gemeenschappen in het Surinaamse Amazone gebied duurzame alternatieve inkomsten te laten genereren. 

Samen met een bekend Surinaams juweliersbedrijf werden deze Trio & Wayana vrouwen opgeleid om sieraden te ontwerpen waar traditioneel vakmanschap, eco friendly materialen gecombineerd worden met hedendaags design. Het is nu een exclusief merk dat de kracht en trots van deze gemeenschappen uitstraalt.

Customers Reviews

5/5
5/5

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.
Geverifieerd door MonsterInsights