Kalebas Design

paasboom

Surinaamse PAASdecoratie KALEBAS design Juweeltjes

Deze tropische kalebassen  zijn in Suriname geoogst en omgetoverd tot design juweeltjes. Verschillende kunstenaars zoals Sioriban Creations, Lloyd Strijder, Matoekoe en Tan Bun Skrati hebben daarna deze harde tropen bolsters beschilderd. Prachtig om een vrolijke paasboom mee te versieren. 

Van harde tropen bolsters tot vrolijke design juweeltjes.

Vrolijk Pasen!

Kalabas Producten

Het verhaal achter de Kalebas

Gallery De KuS en Tan Bun Skrati, de Surinaamse chocolademakers hebben een unieke samenwerking. De chocolade van Tan Bun Skrati wordt namelijk al meer dan 10 jaar door ons verkocht. We wilde onze samenwerking verder uitbreiden met nieuwe producten en kwamen op het idee om wat meer met de bijproducten te gaan doen. Cacao groeit namelijk het liefst in een biodiverse omgeving en bij de tuinen van Tan Bun Skrati staan dan ook naast de vele cacaobomen o.a. banaan, mango, koffie, zuurzak, rambutan, cassave en KALEBAS! De kalebassen worden uit de tuinen van Tan Bun Skrati geoogst. Ze hollen de kalebassen vakkundig uit. Verschillende kunstenaars zoals o.a. de jongeren van Matoekoe, Lloyd Strijder en Sioriban beschilderen de kalebassen. Zo ontstaat er weer een prachtig nieuw product uit Suriname. Ook Gallery De KuS streeft naar een zo ecologisch mogelijk & duurzaam bestaan, waar het leven ín en mét de natuur centraal staat.

Kalaebassen aan boom

Kalebassen vormen een belangrijk materieel element in de marronsamenleving. Ze dienen als opdienservies, bewaarbakjes en bekers. Ook worden kalebassen wel in meerdere stukken versneden tot lepels en spanen. Doorgaans wordt de buitenkant van de kalebas versierd door mannen, terwijl vrouwen eventueel dan nog de binnenkant versieren met geometrische patronen.

Kalebassen worden veel gebruikt als decoratie, maar sommige soorten kunnen worden gegeten, zoals de flespompoen en de pompoen. Een kalebas kan voor verschillende dingen gebruikt worden: als kruik, drinkbeker, kom of lepel. Daarnaast kennen veel culturen een ritueel en/of muzikaal gebruik van de kalebas.

Customers Reviews

5/5
5/5

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Uitschrijven kan op elk moment.